Köp Presentation av
Mommas guld:


En kriminalroman.
Birger Andersson har ett FN-uppdrag i Kenya hos Criminal Investigations. Uppgiften är att utbilda kriminaltekniker och hjälpa polisen med brottsplatsundersökningar. En morgon, på väg till arbetet i Nairobi i sin bil, hör Birger skott. Det visar sig att två män blivit skjutna i en delikatessbutik. Han kontaktar sina medhjälpare och sätter igång brottsplatsundersökning och vittnesförhör. Birger misstänker att mördaren finns inom polisen.

Birger träffar en illa klädd man utanför grindarna till den villa han hyr. Mannen är från Turkana. Mannen berättar att banditer terroriserar hans hemtrakter och har rövat bort män, kvinnor och barn. Banditerna tvingar fångarna att arbeta i en guldfyndighet. Birger befarar att morden i Nairobi och bortrövandena i Turkana har ett samband. Han övertalar projektledaren att skicka en safari till Turkana. Det tycks finnas samordnade krafter som vill sabotera expeditionen, men Birger och de övriga deltagarna i expeditionen låter sig inte hejdas. Hade de vetat vad som väntade dem, hade de kanske inte gett sig in på äventyret.
Läs smakprov ur:

Ulf Ulfvarson

©Foto: Ulfvarson

Presentation av
författaren Ulf Ulfvarson:


Ulf Ulfvarson växte upp i Stockholm. Han är teknologie doktor i kemi. En tid arbetade han som kemist i industrin. Han har forskat om kvicksilverförgiftning i naturen och lett forskning om miljö och arbetsmiljö som professor vid en statlig forskningsavdelning och senare som professor och institutionschef vid Kungl. Tekniska Högskolan. Han har även arbetat med FN-uppdrag i Kenya, Malawi och Grekland. Han är medlem av Författarförbundet och styrelseledamot i Författarcentrum Öst. I hans skönlitterära produktion finns en roman och en novellantologi publicerade på Bonniers förlag.
Köp Presentation av
I själva verket:


En kriminalroman.
Någonstans i ett statlig verk bedrivs i ett hemligt laboratorium knarkfrämställning. Verkets kvinliga chef Gun Larsson kommer verksamheten på spåret. Hon söker bevis, men när ett vittne blir mördat bestämmer hon sig för att det är tid att gå med uppgifterna upp till styrelsen. Då försvinner även hon.
Sten Lindman, som kommer in och ersätter Gun på hennes plats i verket kommer även han verksamheten på spåret...
Läs denna spännande historia.
Läs smakprov ur:

I själva verket
I själva verket

Köp eboken
Se omslaget som stor bild:

I själva verket
I själva verket
Se omslaget som stor bild:

I själva verket
Mommas guld