Döden i havsbandet
Tomas Ahlbeck

Köp
Läs smakprov ur:

Tomas Ahlbeck - Döden i havsbandet

Bokpresentation:
Döden i havsbandet
är till sin form en humoristisk pusseldeckare. Den mordgåta som är bokens tema presenteras av en gammal pensionerad fiskare, som trots alla sidospår ändå till sist lyckas föra bokens andre huvudperson - ynglingen Amadeus - in i berättelsen.

När Amadeus sätter sig ner på den lokala puben för att ta en öl, är det också början på en vinter full av en gammal mans berättelser. Berättelserna ger Amadeus en inblick i det lokala livet, men efterhand klarnar det hela, och Amadeus kan skönja konturerna av ett antal mord och brott - utspelade på en ö inte långt ifrån där han själv sitter.

Varför mördas två personer på ön, varför görs ytterligare ett misslyckat mordförsök? Vem är skuggan som sprider skräck bland öbor och turister? Allt fler trådar spinns i det nät som Storfiskaren presenterar, och någonstans i detta finns lösningen.

Döden i havsbandetFörfattarpresentation:
Tomas Ahlbeck
Född

”En helt underbar människa.”

”Så nära ett helgon en levande människa kan komma.”

”Tänk att få ha levt samtidigt med ett universalgeni.”
Tomas Ahlbeck
Inget av dessa påståenden förekommer särskilt ofta när man frågar folk vem Tomas Ahlbeck är. Det vanligaste svaret är istället:

”Huh? Vem då?”

Författaren är sedan flera år ett känt namn bland internationella barnrättsaktivister genom sitt projekt ”Stop Child Abuse”, vilket bland annat inneburit uppmärksamhet i internationella media. Han har även hållit ett antal gästföreläsningar i ämnet på svenska universitet och högskolor. Tomas Ahlbeck jobbar även som ”pressis” åt (V).

Sitt engagemang till trots - när han nu debuterar som författare är det inte genom en faktabok, utan som skönlitterär deckarförfattare. Varför?

”Jag lägger ner så mycket tid såväl i jobbet som på fritiden åt opinionsbildning, så jag behövde ett andningshål. Därför ville jag skriva en bok för att det är kul, utan att känna att jag måste föra fram ett budskap. Miljön där boken utspelas är tagen från de somrar som tillbringades i barndomen vid Höga Kusten. Karaktärerna har lånats från folk jag träffat i livet. Jag hade väldigt kul när jag skrev boken - hoppas den ger dig som läsare en stunds förströelse också.”

Tomas intäkter för boken kommer att gå till forskning kring barndiabetes.
http://www.barndiabetesfonden.org
Postgiro: 90 00 59 - 7
Bankgiro: 900 - 0597


Okända citat om ”Döden i havsbandet”:

”En rolig och spännande bok. Sannerligen - det här måste vara årets julklapp.”

(The Daily Nurnian)”Inte bara en pusseldeckare - den är skriven med en stor portion humor.”

(Ohtar Nukulukidzin)”De ville faktiskt betala mig för att säga att den är bra - men det gör jag gärna gratis.”

(Barnim von Zehdenick)


Se omslaget som stor bild:

Tomas Ahlbeck - Döden i havsbandet
Döden i havsbandet