En antologi med Vinnare
juni 1999 - juni 2000.

http://www.skrivarsidan.nu

Utdrag ur
En antologi med Vinnare
juni 1999 - juni 2000.


Presentation:

Denna e-bok är en samling av alla som vann Skrivarsidans dikttävling under perioden juni 1999 - juni 2000. På SkrivarSidan får du bland annat skrivtips, chans att få dina texter publicerade och läsa andras, delta i tävlingar och kurser. Den drivs av journalisten och författaren Irene Räisänen Svensson.Adressen är: http://www.skrivarsidan.nu


Poesin tillhör den som behöver den

Ett citat som jag snott från filmen Il postino och jag undrar över varför detta känns relevant i detta sammanhang.
Kan det vara för att jag i denna e-bok själv kan hitta ett viktigt svar på en fråga som jag ofta brottas med. En fråga som saknar svar. Men där jag ofta har starka åsikter om.


Vad är bra poesi?

Sitter ofta på mina höga hästar och avgör vad som är bra poesi eller inte. Men kan jag verkligen det? Kan verkligen någon det? Är inte poesi bara en känsla som försökt renodlats. Och vem har gett mig tolkningsrätten?


Vad är en vinnare?

Här är en grupp av människor som inte har någon djupare motivation med sin poesi annat än att försöka ge andra människor sin känsla med sina formuleringar och efter sina referenser. Det här är inga människor som nödvändigtvis satsar på kommande karriärer som stora poeter. Utan helt enkelt en grupp av människor som har en dikt med en historia som de velat berätta.


Varför tävla i poesi?

Gemensamt har de att de alla är vinnare på skrivarsidans vecko-tävling i att skriva veckans ”bästa” dikt. Den evigt återkommande frågan, kan man verkligen tävla i kultur? Mitt svar är väl: Visst varför inte? För fördelen med kulturtävlingar jämfört med idrottstävlingar är att alla är vinnare. I och med att någon har läst vad man skrivit och någon har tagit till sig vad man skrivit.


Det är ingen konst

Det är ingen konst att skriva en bra dikt. Alla människor har minst tre väldigt bra dikter i sig - det kämpiga är oftast att hålla en hög kontinuitet. Får därför hoppas att vi får höra mera från dessa 33 vinnare.Köp
Maria Holaas
Magnus Anderberg
Peter Ingelstad
Björn Andersson
Sven Karsten
Johannes Anyuru
Magdalena Larsson
Gun Berger
Maria Lindgren
Emma Bergh
Ralph Lönn
Jonas L Blomquist
Liina Nilsson
Kjell Olof Bohlin
Linus Ohlsson
Maria Brundin
H-E Renérius
Carina Burman
Malin Rydell
Jill Ek
Lina Sundberg
Tomas Ekman
Hanna Svensson
Teresa Elvén
Mattias Ubbesen
Lisa Hansson
Malin Wistrand
Camilla Jönsson
Anders Knutsson
Åsa Kristensson
Jon Persson
Maria Ringberger
Maria Schutz
Rizah Sheqiri
Helena Starenby
Gunilla Sternelius
Maria Wallin