Serbisk poesi
Alla skall skriva poesi
Serbiska poeter jag har mött
Alla skall skriva poesi
Ögat är större än himmelen
Ögat är större...Alla skall skriva poesi
Serbiska poeter jag mött
Antologi initerad och redigerad av Eleonora Luthander.
”I den här fortsättningen på antologin “Ögat är större än himmelen”, med den nya titeln “Alla skall skriva poesi”, efter dikten av prinsen av serbisk poesi Branko Miljkovic, finns representerad t.ex. akademiledamot Matija Beckovic, men även Akademins säkerhetsvakt, poeten Jovan Andrejevic. Sammanlagd i båda delar finns det 130 dikter av 130 serbiska poeter som jag har mött sedan 2004. Jag har tecknat poeten Radomir Andrics porträtt som finns på omslagssidan. Hans dikt står i början av “Ögat är större än himmelen”.”

Eleonora Luthander


Bygger broar mellan människor och kulturer.
Kultur är en bro som binder stater och människor, Eleonora ett typexempel. Unik... Med denna diktsamling kämpar Eleonora Luthander för att påverka relationen och bilden av Sverige – Serbien. Ögat är större än himmelen är en bok för alla att läsa, för att komma närmare varandra.

Eboken köper du från:
Köp eboken!

Eller så kan du även låna den från biblioteket på adress:
http://elib.se/library/ebook_detail.asp?id=9789189424920&id_type=ISBN
Ögat är större än himmelen
Sällan har vi känt att det varit mer angeläget med en diktantologi än denna. Att få komma runt den förenklade tv-bilden från CNN. I en tid när tv-medierna står för många av våra uppfattningar om omvärlden så kan diktantologin Serbia visa på andra bilder, andra vinklar. Vad är det för ”mordiska” människor som bor i Serbien? Finns det några andra djup?

Det finns det. Där finns väldigt mycket poesi, tanke och kärlek. Livet som i en Kusturica-film. En hyllning till livet.

”Ögat är större än himmelen” innehåller ett dryga 50-tal serbiska poeters dikter i svensk tolkning av den serbisk/svenska poeten Eleonora Luthander.
Ögat är större än himmelen kan du gratis ladda ner från Serum.se
http://www.serum.se/serbia/index.php