Checkpoint Charlie
Skriven av
Riley Krap

Köp
Läs smakprov ur:

Riley Krap - Checkpoint Charlie
Författarpresentation:
Riley Krap
Riley Krap (1969)
arbetar i en londonförort med utveckling av en microprocessor.
På kvällarna sitter han hemma framför sin dator i sin mikroskopiska lägenhet och skriver romaner som väver samman jobbets gråa verklighet med fantasifulla framtidsscenarier.
Checkpoint Charlie är hans debutroman men han har tidigare även skrivit en reseguidebok som publicerades i gammaldags pappersform av ett stort bokförlag.

Bokpresentation:
Checkpoint Charlie. CC handlar om artificiellt liv, ämnet som är en korsning mellan datorteknik och biologi.
I en dator skapar man ett digitalt ekosystem där man låter systemets invånare (enkla organismer) utvecklas enligt samma principer som Charles Darwins evolutionslära.
Efter ett tag kommer ekosystemet vara så diversifierat och avancerat att det inte går att stoppa.
Även om man lyckas ta kål på enskilda arter kommer det alltid finnas flera livsformer som överlever eller rent av frodas på grund av att deras konkurrenter precis blivit utrotade. Det kan jämförs med verklighetens natur, vilken människan inte kan stoppa. Även om alla kärnvapen på jorden hade tillåtits explodera hade alltid kackerlockor, små organismer och en och annan råtta alltid överlevt.
Denna gräns efter vilken evolutionen inte längre går att stoppa kallas Checkpoint Charlie, efter evolutionsteorins fader Charles Darwin.
I boken startar nöjesföretaget WeAreVR en virituell nöjespark vid namn EcoSea, vilket är det dittills störst digitala ekosystem som någonsin skapats. Till en början häpnas världen över det gigantiska datoremulerade akvariet, men efter ett tag börjar det uppstå oväntade problem...Se omslaget som stor bild:

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie