En saltomortal
i det blå

Skriven av
Bella Laritzky

Köp
Läs smakprov ur:

En saltomortal i det blå
Författarpresentation:
Bella Laritzky
Bella Laritzky
född 1961 i Korosten, Ukraina
30 kilometer från Tjernobyl.

Växte upp i Minsk, Vitryssland. Flyttade till Moskva där hon gick olika kurser på målarskolan. Drog sig fram utan egen bostad, gav privatlektioner i engelska,
sålde sina tavlor till turister på Arbat. Bor i Sverige sedan 10 år, är ensam med en liten son.
Läser data och språk, målar och skriver berättelser.
"En saltomortal i det blå" är hennes första bok.

Bokpresentation:

En saltomortal i det blå En samling berättelser skrivna av en rysk författarinna som handlar om ryska ungdomar i 1990-talets Moskva och provins.
Livet i det lilla formatet. De unga ryska arbetarkvinnornas helt omjöliga livsbetingelser vidgas på även omöjligare sätt – jakten efter utländska giftaslystna män, fanstasi, alkohol, knark. De kan omges av äkta, fast obeslutna, skyddsänglar, de kan leva ett helt drömliv, de talar med en katt som är en alldeles riktig sagokatt och dessutom deras hjärta. Det enda de inte klarar av är en verklighetsanpassning eftersom den bara kan ge långa arbetsdagar, en undermålig man och dålig mat. För det mesta går de också under.

Författarinnan har en säker blick för verkligheten som verkar vara fördold för hennes hjältinnor som lever ”liksom i en dröm”. Med några träffsäkra penseldrag skildrar hon deras omgivning.
Se omslaget som stor bild:

En saltomortal i det blå
En saltomortal i det blå